Seminee

Cum aprindem corect focul în șemineu sau sobă?

cum se aprinde focul in semineu

Focul arde de-a lungul istoriei umane ca simbol al confortului, căldurii și ospitalității. Și, ce loc poate fi mai potrivit pentru a te bucura de frumusețea unui foc în timpul serilor reci de iarnă decât un șemineu sau o sobă? Cu toate acestea, aprinderea focului poate fi o artă și o știință, iar un foc bine aprins nu doar că oferă căldură, ci și o atmosferă plină de farmec. Iată cum să aprinzi focul corect în șeminee sau sobă pentru a te bucura de momente magice.

Folosește lemnul potrivit!

      Cel mai bun este lemnul cu un conținut de umiditate de 20% sau mai puțin! Umiditatea crescută poate cauza probleme de funcționare a șemineului, poate provoca afumarea geamurilor de sticlă ale șemineelor și sobelor, totodată poate cauza acumularea de funingine în coș. De asemenea, utilizează exclusiv lemn de esență tare, cu o putere calorică înaltă. Prin urmare, tipurile de lemn de stejar, carpen și fag sunt cele mai potrivite pentru ardere.

Utilizați metoda aprinderii de sus! 

Pune un strat de lemn pe bază, apoi pune așchii mici deasupra lemnelor mari și apoi o aprinzătoare deasupra. Această metodă va ajuta șemineul să se încălzească mai repede și să promoveze arderea corectă a lemnului. În acest fel, șemineul va porni mai repede și va emite mai puține gaze în timpul funcționării, protejând nu doar mediul înconjurător, ci și sănătatea familiei tale. Aici sistemul de deschidere veriticală prezintă un avantaj (și evident, el este disponibil la modelele Piazzetta).

Nu arde reziduri, materiale de construcție sau gunoi!

Arderea unor astfel de reziduri în șemineu îți va anula garanția și poate provoca daune grave. În astfel de condiții, șemineul va fi supraîncărcat din punct de vedere al căldurii, favorizând dezvoltarea unui miros de ars, care poate reduce semnificativ durata de viață și funcționarea optimă a dispozitivului. Mai mult, aceste măsuri pot avea un impact negativ nu numai asupra sănătății familiei tale, ci și asupra portofelului tău. 

Nu supraîncălzi șemineul!

E important să respecți cantitatea de lemn recomandată de producători în șemineu, pentru a obține puterea nominală a acestuia. Aceasta înseamnă că aprovizionarea cu lemn nu trebuie să depășească o treime din volumul camerei de ardere. În medie, aproximativ 1 kg de lemne produce aproximativ 3 kW de putere de încălzire. Pentru a calcula corect greutatea încărcăturii, este suficient să împarți puterea nominală a focarului cu 3. Prin urmare, cunoscând puterea maximă admisă a focarului (din fișa produsului), poți evita depășirea limitei superioare de putere.

Aranjează corect lemnele de foc în șemineu!

       Lemnul pe care îl arzi trebuie să aibă dimensiuni adecvate, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie foarte mic, dar nici prea mare, deci poate fi amplasat optim în focar în funcție de capacitate. În plus, lemnul de foc ar trebui să fie plasat în centrul șemineului, dacă este posibil. Dacă lemnul este așezat vertical, acesta poate cădea pe sticlă și poate provoca crăpături. În plus, la încărcarea combustibilului trebuie păstrată o distanță de 5 cm față de pereții laterali. Când lemnul dintr-un șemineu arde pe o suprafață de sticlă, procesul poate crea fum excesiv.

    Nu uita niciodată și de siguranță atunci când aprinzi un foc în șemineu sau sobă. Pentru o ardere corectă și eficientă a lemnelor este esențial să curățați regulat camera focarului de cenușă, la 2-3 arderi, în dependență de calitatea lemnului. Pentru a asigura funcționarea în siguranță și eficientă a sistemului dumneavoastră de încălzire cu lemne, se impune efectuarea regulată a curățării și verificării coșului de fum, a șemineului sau sobei de către un specialist. Aceste acțiuni ar trebui efectuate anual, pentru a preveni potențiale probleme. De exemplu, șemineele premium de la compania Multifoc sunt dezvoltate și testate pentru a verifica procesele de producție și conformitatea cu standardele internaționale. Achiziționarea unui șemineu Piazzetta înseamnă a intra într-o lume a garanțiilor de încredere.

    Contactează astăzi acest magazin de șeminee pentru a afla mai multe despre gama de șeminee premium, sobe sau șeminee decorative și cum poți transforma casa ta într-un loc mai confortabil și elegant. Nu uita, un foc bine aprins într-un șemineu de calitate poate aduce o atmosferă deosebită în locuința ta și poate crea amintiri de neuitat lângă cei dragi.

Pentru mai multe produse și informații, vizitează showroom-ul pe:

mun. Chișinău, str. Lunca Bicului 26/1

Website: https://multifoc.md

Magazin online: https://multifoc.md/lp_multifuoco

Contact: +(373) 78 99 09 09