Seminee

Cât costă construcția unui șemineu?

Cât costă construcția unui șemineu?

 Un șemineu nu este doar o sursă de căldură; este un punct focal al casei tale, un loc în care se strâng amintirile, iar atmosfera primitoare este întotdeauna la îndemână. Cu toate acestea, una dintre întrebările cele mai frecvente pe care oamenii le au atunci când își planifică renovările sau construcțiile este: „Cât costă construcția unui șemineu?”.

       Prețurile pentru șeminee pot varia semnificativ în funcție de mai mulți factori, și anume: coșul de fum, sistemul de șemineu și designul. Mai jos detaliem costurile implicate în fiecare dintre aceste aspecte.

Coșul de fum

     Aceasta este una dintre cele mai importante părți ale șemineului, iar calitatea sa înaltă este necesară pentru o funcționare sigură.

Costul unui coș de fum este influențat de înălțimea, diametrul și calitatea materialelor. Astfel, un sistem de coș de fum profesional complet costă între 350 și 1200 de euro, iar manopera între 150 și 450 de euro. Totuși, costul exact poate fi determinat doar pe baza unei evaluări la fața locului.

Șemineul

    Costul pentru construcția șemineului, fără finisare, este influențat de forma și dimensiunile acestuia, precum și alte particularități. Prețul pentru un focar, de exemplu, se încadrează între 800 și 4000 euro, în timp ce celelalte materiale pot costa de la 600 la 1300 Euro. Costul manoperei începe de la 600 de Euro și poate urca până la 1300 Euro. 

     Pentru a afla costul exact însă, trebuie să iei în considerare doar folosirea materialelor calitative pentru a nu dăuna sănătății și pentru a obține o bună funcționalitate pe termen lung. Compania Multifoc, de exemplu, construiește șeminee premium doar cu materiale de înaltă calitate, sigure și sănătoase, precum folosirea plăcilor din silicat de calciu în izolarea focarelor de șeminee. Ai în vedere că întregul sistem este expus la temperaturi ridicate și este foarte important ca acesta să reziste mult timp . De asemenea, asigură-te că șemineul este conectat la aer proaspăt din exterior. Acest lucru este important pentru a te asigura că oxigenul din cameră nu se epuizează. În plus, camera de convecție trebuie să fie realizată din izolație profesională, iar atunci când este conectată la coșul de fum, aceasta trebuie să fie realizată din țevi durabile de înaltă calitate și special concepute pentru a oferi siguranță și durabilitate pe termen lung. 

Semineu de perete

Designul

     Pe lângă calitatea șemineului, este important ca acesta să se potrivească cu camera în care este amplasat, precum și cu designul întregii case. În acest scop, se realizează în prealabil un proiect cu toate detaliile necesare, ținând cont de dorințele beneficiarilor. Totuși, fiecare client are dreptul de a alege designul dorit, iar cu Multifoc acest lucru se realizează rapid și simplu. Tu alegi designul, iar meșterii noștri se ocupă de toate detaliile necesare, indiferent că e vorba despre un model de șemineu în stil modern, rustic sau ceva mai personalizat. 

      Costul finisării depinde de material, dimensiune și alte detalii. Un șemineu placat cu marmură, de exemplu, va avea costuri mai ridicate decât unul îmbrăcat în cărămidă. Totuși, recomandăm folosirea materialelor de înaltă calitate și în cazul finisajului, chiar dacă prețurile pot varia de la câteva sute la câteva mii de Euro, în funcție de complexitatea modelului de șemineu. Este o investiție nu doar în design, ci și în calitate și atmosfera care urmează să fie creată!

     Pentru a asigura funcționarea pe termen lung fără probleme a șemineului tău, îți recomandăm utilizarea lemnului de esență tare cu o umiditate maximă de 20% și curățarea doar cu produse specializate și unelte uzuale. De asemenea, este binevenită curățarea regulată a cenușarului, inspecția și curățarea grilelor de aer proaspăt, rece și cald, verificarea coșului de fum de două ori pe an, precum și curățarea acestuia cel puțin o dată anual.

     Deja este clar – costul construcției unui șemineu depinde de o serie de factori, iar pentru o estimare cât mai corectă și detaliată este necesar ca echipa noastră de meșteri să se apropie la fața locului pentru a lua toate măsurile necesare. Cu Multifoc, poți fi sigur că investiția ta în șeminee premium (disponibile la modelele Piazzetta) este una în durabilitate, frumusețe și căldură, toate îmbinate într-un singur element care îți va aduce bucurie și eleganță în casa ta! De asemenea, nu uita că la noi găsești și  sobe pe lemne la prețuri atractive și de o calitate ireproșabilă!

Pentru mai multe produse și informații, vizitează showroom-ul pe:

mun. Chișinău, str. Lunca Bicului 26/1

Website: http://multifoc.md

Magazin online: https://multifoc.md/lp_multifuoco

Contact: +(373) 78 99 09 09