Seminee

Cum să alegi corect un șemineu?

Sunteți în căutarea șemineului perfect pentru confortul și eleganța casei dvs.? Alegerea corectă a unui șemineu poate transforma complet atmosfera unui spațiu și poate oferi căldură și farmec. Compania Multifoc vă prezintă câteva sfaturi și aspecte importante de luat în considerare pentru a alege cel mai potrivit șemineu pentru casa dvs.

      În primul rând, decideți dacă doriți un șemineu cu încălzire parțială sau unul care să poată încălzi o încăpere fără ajutorul altor surse de căldură. Dacă optați pentru încălzire parțială, alegeți un șemineu cu putere mai mică, care să distribuie aerul în mod natural în camera în care se află și posibil în câteva camere alăturate. În caz contrar, pentru a încălzi o încăpere fără alte surse de căldură, alegeți un șemineu cu o putere mai mare, încălzire cu ajutorul distribuției forțate a aerului (sistemul Multifuoco) sau un termoșemineu ce se conectează la sistemul de apă care circulă prin radiatoare.

     Un alt aspect important este dimensiunea șemineului, care ar trebui să fie proporțională cu spațiul pe care doriți să îl încălziți. Un șemineu subdimensionat nu va furniza suficientă căldură, iar unul supradimensionat va avea un consum inutil de combustibil.

Prețul este, de asemenea, un factor important. La Multifoc, de exemplu, găsiți o varietate de modele, începând de cele accesibile din fontă (șeminee pe lemne) și până la variante de șeminee premium din oțel cu interior din șamotă  (disponibile la modelele Piazzetta), care pot avea prețuri ce variază între 800 și 4000 de Euro. E important să luați în calcul și costurile de instalare și accesorii, care pot influența prețul final. Focarele cu șamotă își intensifică temperatura în camera de ardere, asigurând astfel un randament sporit. Întreținerea devine mult mai simplă datorită utilizării șamotei în căptușeala camerei de ardere. Totuși, fiind un element consumabil, necesită înlocuire la intervale regulate de timp. Durata de viață a șamotei este influențată în principal de calitatea lemnului utilizat și de modul în care focul este alimentat. Pe de altă parte, focarele de fontă sunt mai rezistente și nu necesită alte investiții pe termen lung. Cu toate acestea, necesită o îngrijire și curățare mai frecventă din cauza acumulării mari de reziduuri pe sticlă.

     Designul reprezintă un alt aspect crucial. La Multifoc, puteți alege între diferite modele de șeminee: cu sticlă dreaptă, sticlă de colț, 3 sticle, tip tunel, sticlă mare sau mică, cu interior din șamotă pentru gama premium sau din fontă. 

     Nu în ultimul rând, dimensiunile exterioare ale șemineului trebuie să se potrivească spațiului în care va fi amplasat. Este esențial ca dimensiunile să fie potrivite, evitând astfel necesitatea unor modificări ulterioare. 

      Pentru mai multe detalii și pentru a consulta gama de șeminee Multifoc, puteți vizita showroom-ul nostru situat pe adresa: mun. Chișinău, str. Lunca Bicului 26/1 sau accesați website-ul nostru: multifoc.md. Sunați-ne la +(373) 78 99 09 09 pentru a discuta cu unul dintre consultanții noștri.